Auton takakontista kaikki alkoi

Pienellä autolla kylän kapeita katuja pitkin huristeltiin, takakontti täynnä Snellmanin lihatuotteita. Todellista palvelubisnestä se oli jo silloin – tuotteet vietiin suoraan kyläkauppiaan ovelle.

Asiakkaita on kuunneltu aina. Heidän toiveistaan syntyi myös Snellman Vihannestukku Oy. Lihaa ostaessaan kuluttajat toivoivat vihanneksia lautasta värittämään sekä ruokavaliota keventämään ja täydentämään. Eikä mennyt kauaakaan, kun takakontista jaettiin lihan seuraksi myös raikasta vihreää salaattia ja Pietarsaaren auringon kypsyttämiä pirteän punaisia tomaatteja.

Toiminta kasvoi yllättävän nopeasti, kun pietarsaarelaiset innostuivat uudesta Vihannestukun toiminnasta. Auton takakontista siirryttiin vauhdikkaasti ravintola- ja hotellimaailman vihannesten luottotoimittajaksi sekä markettien hyllyille kevyeksi ja nopeaksi lounasruokavaihtoehdoksi. 1970-luvulla syntyneestä pienestä, noin 10 hengen vihannestukkutiimistä oli kasvanut suuri, lämmin ja tiivis perhe, jossa kaikkia jäseniä motivoi yksi ja sama asia: puhtaan ja terveellisen ruoan valmistaminen.

Fresh – sinetti tuoreudelle

Vuonna 1995 syntyi Fresh Servant, joka jatkoi siitä mihin Snellman Vihannestukku oli ehtinyt. Yrityksen nimi Fresh Servant – silloisen kirjanpitäjän oiva päähänpisto – johtaa ajatuksellaan yritystä vielä tänäkin päivänä eteenpäin kertoen tuoreudesta ja aidosti innostuneesta ja palveluhenkisestä toiminnasta.

Englanninkielinen nimi 90-luvun Pietarsaaressa oli harvinaisuus. Tarkoituksena oli erottua kilpailijoista ja olla edelläkävijä. Fresh tulee jatkossakin olemaan sinetti ja laadun tae tuoreelle, puhtaalle ja terveelliselle ruoalle – niin yksittäin pakatuille hedelmille ja vihanneksille kuin valmissalaattiaterioillekin. Valkoinen Fresh-teksti vihreällä pohjalla kertoo vuosien saatossa kertyneestä ammattitaidosta ja osaamisesta, intohimosta luoda maukasta ja terveellistä sekä aidosti tuoretta ruokaa.